• Przedszkole Gminne w Cieninie Kościelnym

  • Cienin Kościelny 82, 62-400 Słupca

  • Telefon: (63) 277-20-13

  • Poczta elektroniczna: przedszkolecienink@wp.pl

Copyright 2018 - Custom text here

To już dziś!

Dzień dziecka

Z tej okazji życzymy wszystkim małym jak i tym dużym dzieciom wszelkiej pomyślności, dużo uśmiechu na twarzy, nieustającej chęci do odkrywania świata, realizowania swoich marzeń, samych szczęśliwych chwil,


ROK SZKOLNY 2018/2019


 


ROK SZKOLNY 2018/2019


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Od 13 lutego dzieci uzupełniają kalendarz pogodowy przygotowany przez N.

Zawiera on obecną datę: dzień, tydzień, miesiąc, rok oraz pogodę (zachmurzenie umiarkowane i zachmurzenie całkowite, deszcz, śnieg, wiatr, tęcza, mgła, słońce), porę roku i temperaturę.

Zadaniem dzieci jest codzienne baczne obserwowanie zjawisk pogodowych i zmieniającej się przyrody.

 

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK:

OBIAD: zupa grochowa na kiełbasie, warzywach,spaghetti z mięsem mielonym, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: wafle ryżowe, banan

SKŁADNIKI: kiełbasa, groch, włoszczyzna, ziemniaki,zielenina, mięso wieprzowe,koncentrat pomidowowy, zioła, makaron,mieszanka owocowa, wafle ryżowe, banan

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE: seler, gluten

WTOREK:

 

OBIAD: kotlet mielony,ziemniaki z koperkiem,buraczki,bukiet warzyw,, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: kisiel truskawkowy, gruszka

SKŁADNIKI: mięso wieprzowe mielone, przyprawy, zioła, jaja, bułki,olej,ziemniaki,buraczki,bukiet warzyw,kompot wieloowocowy

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE: gluten

 

ŚRODA

 OBIAD: krupnik na mięsie, warzywach,makaron z serem, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: bułka mieszana z masłem,szynką drobiową,herbata z miodem,cytryną

SKŁADNIKI: mięso wieprzowe  włoszczyzna,kasza jęczmienna, ziemniaki,zielenina,makaron,ser śmietankowy,mieszanka owocowa,bułki,masło,szynka,herbata,miód,cytryna

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIE: gluten, seler,produkty mleczne

 

CZWARTEK:

OBIAD: indyk w sosie koperkowo-ziołowym z ziemniakami,surówka wielowarzywna,marchew gotowana,kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: pączusie serowe,jabłko

SKŁADNIKI: filet z indyka,zioła, przyprawy,ziemniaki, surówka wielowarzywna,marchew mini,mieszanka owocowa,pączusie serowe,jabłko

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIEgluten, produkty mleczne

 

PIĄTEK:

OBIAD: zupa buraczkowa na mięsie,warzywach z makaronem,ryż zapiekany z jabłkiem,cynamone, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: chelb mieszany z masłem, pomidorem, ogórkiem zielonym,jajkiem,herbata z imbirem, miodem, cytryną

 

 

 

 

 

        

 

 

                 

 PIRAMIDA ŻYWIENIA