• Przedszkole Gminne w Cieninie Kościelnym

  • Cienin Kościelny 82, 62-400 Słupca

  • Telefon: (63) 277-20-13

  • Poczta elektroniczna: przedszkolecienink@wp.pl

Copyright 2018 - Custom text here

 

 

        

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK – 23.04.2018r.

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA na mięsie , warzywach, naleśnik z serem, cukrem trzcinowym, kompot .

PODWIECZOREK; Chleb mieszany z masłem, szynką drobiową, herbata z miodem, cytryną, jabłko.                                                                                                            

SKŁADNIKI; mięso wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12%, zielenina, mleko, jaja, mąka, olej, ser śmietankowy, mieszanka owocowa, chleb, masło, szynka drobiowa, herbata, cytryna, jabłko.

SUBSTANSJE POWODUJĄCE ALERGIĘ;    seler, gluten, produkty mleczne.                                                                        

WTOREK – 24.04.2018r.

OBIAD; KARKÓWKA pieczona, ziemniaki z sosem, surówka z kiszonej kapusty, brokuł , kompot .

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z truskawkami, ciastko zbożowe.                                                                                                             

SKŁADNIKI; karkówka wieprzowa, przyprawy, zioła, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, brokuł, mieszanka owocowa, jogurt naturalny, truskawki, ciastko zbożowe.

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIĘ; gluten, produkty mleczne.

ŚRODA – 26.04.2018r.

OBIAD: ZUPA FASOLOWA na kiełbasie, warzywach, paluszki rybne, kasza jaglana, surówka wielowarzywna, kompot .                                                                                  

POWIECZOREK; Kisiel, banan.

SKŁADNIKI; kiełbasa, włoszczyzna, fasola, ziemniaki, zielenina, paluszki rybne, kasza jaglana, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy, kisiel, banan.

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIĘ; gluten, seler.

CZWARTEK – 27.04.2018r.

OBIAD; ROSŁÓŁ drobiowy na mięsie, warzywach z makaronem, potrawka z kurczaka z ryżem, warzywa na patelnię, kompot.

PODWIECZOREK; Pączusie serowe, herbata owocowa, gruszka.

SKŁADNIKI; mięso drobiowe, włoszczyzna, przyprawy, zielenina, makaron, ryż, warzywa na patelnię, mieszanka owocowa, pączusie serowe, herbata, owocowa, gruszka.

SUBSTANCIE POWODUJĄCE ALERGIĘ ; gluten, seler.                                       ;                                                                              

PIĄTEK- 28.04.2018r..

OBIAD; ZUPA PIECZARKOWA na mięsie, warzywach, pierogi leniwe z masłem, kompot .

PODWIECZOREK; Chleb mieszany z masłem, pastą rybną, herbata z miodem, imbirem, pomarańcz.

SKŁADNIKI; mięso wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, ziemniaki, zielenina, śmietana 12%, ser półtłusty, jajka, mąka, mieszanka owocowa, chleb mieszany, masło, makrela, herbata, miód, imbir, pomarańcz.

 

 

 

                 

 PIRAMIDA ŻYWIENIA