• Przedszkole Gminne w Cieninie Kościelnym

  • Cienin Kościelny 82, 62-400 Słupca

  • Telefon: (63) 277-20-13

  • Poczta elektroniczna: przedszkolecienink@wp.pl

Copyright 2018 - Custom text here

 

 

        

 

PONIEDZIAŁEK -   18.06.2018r.

OBIAD: ŻUREK na kiełbasie, warzywach, pierogi leniwe z masłem ,kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK; Eklerki, herbata owocowa, jabłko.

SKŁADNIKI; kiełbasa, włoszczyzna, żurek, ziemniaki, ser półtłusty, jaja, mąka, masło ,mieszanka owocowa, eklerki, herbata owocowa, jabłko.

SUBSTANSJE POWODUJĄCE ALERGIĘ;    seler, gluten, produkty mleczne.  

                                                                

WTOREK - 19.06. 2018r.

OBIAD ; ROSÓL drobiowy na mięsie, warzywach z makaronem, mięso z kurczaka w potrawce z ryżem, warzywa na patelnię, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK; Chleb mieszany z masłem, szynką drobiową, pomidorem , ogórkiem, herbata. SKŁADNIKI; udko z kurczaka, włoszczyzna, przyprawy, zielenina, makaron, ryż, warzywa na patelnię, mieszanka owocowa, chleb mieszany , masło, szynka drobiowa, pomidor, ogórek zielony, herbata, cytryna.

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIĘ; gluten, seler.

 

ŚRODA – 20.06.2018r.

OBIAD:   ZUPA OGÓRKOWA na mięsie, warzywach, , naleśniki z serem, kompot wieloowocowy.                                                                                                                        

POWIECZOREK; Galaretka malinowa z owocami, chrupki kukurydziane.

SKŁADNIKI; mięso wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 12%, mleko, jaja, mąka, olej , ser śmietankowy ,kompot wieloowocowy, galaretka malinowa, maliny, chrupki.

SUBSTANCJE POWODUJĄCE ALERGIĘ; gluten, seler, produkty mleczne.

 

CZWARTEK – 21.06.2018r.

OBIAD; KOTLET SCHABOWY ,ziemniaki, mizeria, marchew gotowana, kompot wieloowocowy.                                                                                                                          

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z truskawkami.

SKŁADNIKI; schab wieprzowy, jaja, bułka tarta, przyprawy, ziemniaki, ogórek zielony, marchew , kompot wieloowocowy, jogurt naturalny, truskawki.                                                                                                                          

SUBSTANCIE POWODUJĄCE ALERGIĘ ; gluten.                                         

                                                                         

PIĄTEK- 22.06.2018r.

OBIAD; ZUPA POMIDOROWA na mięsie, warzywach, z makaronem, paluszki rybne, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK; Murzynek /wypiek własny/, herbata owocowa, gruszka.

 

                 

 PIRAMIDA ŻYWIENIA